Виталий Москаленко показа снимка на младо момиче и обяви: Това момиче

...
Виталий Москаленко показа снимка на младо момиче и обяви: Това момиче
Коментари Харесай

Украинският посланик у нас: Това момиче беше убито вчера, заедно с родителите му, на улицата

Виталий Москаленко сподели фотография на младо момиче и разгласи: 

" Това момиче беше убито през вчерашния ден, дружно с родителите му, на улица в Киев, измежду бял ден.

Те са пътували с кола и съветска група ги е обстрелвала с автоматизирано оръжие.Семейството е убито на място, а още две деца са ранени и се борят за живота си ".

Освен с филантропична помощ България има желание да помогне и със снаряди и патрони. Това обяви в ефира на bTV Виталий Москаленко, дипломат на Украйна в България.

„ Това ще бъде осъществено чрез въздушна връзка през територията на Полша “, добави той. Според него отговорът на Европа би трябвало да бъде по-решителен и сериозен.

Първо, тотална изолираност на Русия от всички интернационалните организации и наказание на тази нападателна война.  Изключване от SWIFT и оптималната поддръжка от всички страни “, счита украинският дипломат.

„ В Киев има към 140 българи, които чакат евакуация. В момента обаче има комендантски час и ще продължи до 8 ч. в понеделник. През това време на територията на Киев няма опция да пристигна никакъв превоз. Знам, че в покрайнините на града има рейсове, които желаят да дойдат да вземат българските
жители. Но поради комендантски час никой не може да даде гаранция, че те няма да бъдат атакувани от съветските разузнавачески групи, както и от бранителите на Киев “, изясни посланикът.

Няма нито един огромен украински град, който да се намира под контрола на съветските сили. „ Цяла нощ съветските терористични окупационни войски обстрелваха всички огромни градове, в това число Киев и Харков. Хора прекараха нощта в бомбоубежища и скривалища “, описа Москаленко.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР